Hier gevonden en ingelijst!

Onze gast Jack heeft verschillende munten en andere voorwerpen gevonden op de akkers rond De Ketse Steenuil. Zo ook zgn. oorlogsgeld dat van zink is gemaakt, omdat het kopergeld gebruikt werd om munitie te maken. Vandaar ook de koperen kogel met huls.

De lijst krijgt een mooie plek in de woonkamer. Erg bijzonder!

Nog 1 vervolgbericht omtrent de gevonden munten/zegels
Dit bijzonder bericht rondom de vondsten had ik ook nog ontvangen in die week:
Dit zegelloodje komt uit de stad Nagyvarad in Roemenie en werd gebruikt tussen 1200 en 1500. Daarna werd de stadsnaam veranderd in Oradea. Is dit niet geweldig om dit op een akker in Kaatsheuvel te vinden....
Wat je met een metaaldetector niet vindt
Hoe bijzonder!
Een gast van De Ketse Steenuil heeft met een metaaldetector een hele verzameling aan munten en andere voorwerpen gevonden........gewoon in de weilanden om ons heen.
Munten van 100 of 200 jaar oud. Geweldig!
Natuurlijk zijn de afbeeldingen niet altijd meteen zichtbaar meer, maar met een loep en goed licht zijn de munten nog prima te achterhalen. En de kennis en achtergrondinformatie die ik vervolgens hierover kreeg, waren heel bijzonder. Een hele geschiedenis werd tegen het licht gehouden met de vondsten 'uit de achtertuin'.
Een aantal munten en andere gevonden voorwerpen mogen hier blijven. Ik ga daar een mooi lijstje voor maken en in de woonkamer ophangen.         
Wat speciaal!
EXPLOITATIEVERGUNNING
De Ketse Steenuil is een legaal verhuurbare vakantiewoning!
Nadat we een wijziging in het bestemmingsplan hebben gekregen voor het bijgebouw van 'berging' naar 'vakantiewoning' hebben we nu ook een Exploitatievergunning ontvangen.
Vanaf nu is vakantiewoning De Ketse Steenuil dan ook een legale accommodatie geworden met een vergunning voor het aanpassen van de bestemming van het gebouw én een vergunning voor de exploitatie van een Bed & Breakfast.
Daaronder valt voor de gemeente Loon op Zand de functie vakantiewoning zoals wij deze uitoefenen.
En daar zijn we hartstikke blij mee!!


(slaap)bank gearriveerd!
De slaapbank staat in de woonkamer! Vanaf nu hebben we voor 3 personen slaapplaatsen. De bank heeft de ruime maten 140 x 200 en is goed geveerd. Comfortabel om op te zitten en super om op te slapen.
Passie
Tja......als je je lange tijd alleen maar focust op de verbouwing, dan vergeet je wel eens iets wezenlijks over het hoofd te zien. Niet alleen is er nu een wijziging van het Bestemmingsplan aangevraagd, maar ook een exploitatievergunning. De gemeente geeft me hierover binnen 8 weken uitsluitsel. Heb ondertussen al een gesprek gehad op het gemeentehuis en nu is het afwachten.
Koeienstal
Wist u dat de slaapkamer lang geleden een koeienstal was? Er zijn nog originele elementen, zoals de draagbalk (nu oranje geschilderd) en 2 stalen kozijnen. Toen de oude vloer er uit gesloopt werd, kwam de oorspronkelijke mestgoot (de 'groep' of 'grup') nog te voorschijn
Fruit
Bij De Ketse Steenuil kunt u in de zomer heerlijk fruit van de bomen plukken. En mocht u graag stoofperen eten, dan moet u beslist in het najaar komen. Op het perceel staan 2 heel oude stoofpeerbomen en tot in november vallen de peren, die op het laatst bijna een kilo per stuk wegen!
Slaapbank
De Ketse Steenuil breidt haar voorzieningen uit. De aanschaf van een heerlijke bank met de mogelijkheid deze in te zetten tot extra slaap plaats.
Deze comfortabele bank met goede binnenvering en ruime maten biedt een aangename extra slaap mogelijkheid. Met een lengte van 200 cm en breedte tot 146 cm een goede aanwinst dus!
Aangezien er een lange levertijd voor staat, hopen we deze aanwinst per februari 2020 in gebruik te kunnen nemen.